FINNISH SECURITY AWARDS


by Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti

Kirjoita teksti tähän

FINNISH SECURITY AWARDS 2020 


palkinnot on myönnetty esimerkillisille osaajille ja suunnannäyttäjilleVUODEN TURVALLISUUSTEKO -palkinto: Suomalainen naapuriapu. Palkinnon vastaanotti kaikkien koronakriisissä naapuriapua antaneiden puolesta Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen.


ELÄMÄNTYÖPALKINTO: Helsingin kihlakunnansyyttäjä (emerita) Eija Velitski. Hän on tehnyt pitkän ja vaikuttavan uran oikeudenmukaisemman yhteiskunnan edistäjänä ja toiminut muun muassa Rikostentorjuntaneuvoston puheenjohtajana.


OHTO eli Oikein Hyvän TurvallisuusOivalluksen innovaatiopalkinto: Idesco oy:n kehittämä Mobile Lite -älypuhelinsovellus, jossa on kolme turvatasoa ja jota on erittäin helppo käyttää. Kuvassa palkinnon vastaanottanut Idescon toimitusjohtaja Jari Valtonen.


VUODEN TURVALLISUUSPÄÄLLIKKÖ: VTT oy:n turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Ilona Sutela, joka on kehittänyt omaa ammattitaitoaan jatkuvasti ja innokkaasti, sekä on mukana turvaamassa yhden Euroopan suurimman tutkimuslaitoksen VTT:n turvallisuutta.TURVALLISUUSTYÖN VAPAAHTOINEN: SPR:n Helsingin vapaaehtoiset. He perustivat yhden ainoan päivän aikana viime keväänä koronatilannekeskuksen, jossa tekivät tuhansia tunteja vapaaehtoista työtä koronakriisistä kärsivien eteen. Kuvassa vapaaehtoisten puolesta palkinnon vastaanottaneet (vasemmalta) Tom Granqvist, Roope Siirtola, Janne Leskinen, Jenniina Niemi, Ella Kaarna ja Karoliina Pilli-Sihvola.VUODEN TURVALLISUUSTUTKIJA: Euroopan Hybridiosaamiskeskuksen tutkimusjohtaja Hanna Smith, joka on rakentava ja aktiivinen kehittäjä. Hän on julkaissut useita tutkimusartikkeleita ja kirjoja sekä on aktiivinen kommentoija julkisuudessa ja lehdistössä, erityisesti Venäjä-yhteyksissä.


TURVALLISUUSYHTEISTYÖN EDISTÄJÄ -palkinto on jaettu tasan kahdelle osaajalle: Kimmo Rouskulle ja EK-Turvalle


Digi- ja väestötietoviraston johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku (kuva yläpuolella) on pitkään tehnyt vaikuttavaa turvallisuusyhteistyötä varsinkin tieto- ja kyberturvallisuuden parissa.


EK-Turva on Etelä-Karjalassa kehitetty toimintamalli, joka sovittaa yhteen ja koordinoi alueen turvallisuus- ja valmiustoimintaa. Palkinnon vastaanottivat Lappeenrannan turvallisuuspäällikkö Ari-Pekka Meuronen (kuva alapuolella, vasemmalla Meuronen) ja Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen palotarkastusinsinööri Tuomas Pylkkänen.


VUODEN TURVALLISUUSKONSULTTI: Kiwa Inspecta oy:n toimitusjohtaja Jani Pihl, joka on ollut uudistamassa ja kehittämässä laajasti suomalaisten yritysten turvallisuuskulttuuria.TULEVAISUUSPALKINTO: Kolmentoista organisaation yhteinen PQC- eli Post-Quantum Cryptography -hanke, jossa kehitetään kvanttiturvallista salausteknologiaa. Palkinnon vastaanottivat hankkeessa mukana olevan SSH Communications oyj:n Niklas Nordström (vasemmalla) ja Jorma Mellin.


VUODEN TURVALLISUUSYRITYS: Itä-Helsingin Lukko oy, joka on panostanut erityisesti henkilöstön koulutukseen ja esimerkilliseen asiakaspalveluun. Kuvassa toimitusjohtaja Katri Koskela ja hallituksen puheenjohtaja Tiia Kuparinen.


VUODEN TURVALLINEN ORGANISAATIO: Ulkoministeriö. Se kykenee takaamaan suomalaisten turvallisuuden myös erittäin haastavissa olosuhteissa lähes 90:ssä ei toimipaikassa ympäri maailman. Palkinnon vastaanotti ministeriön turvallisuusjohtaja Jussi Aarnio.